Sportadvies


Sporten is belangrijk voor een goede gezondheid. Het lichaam vraagt continue energie. Zelfs wanneer je niets doet. Sporten draagt bij aan een gezond en fit leven waar je zeker de voordelen snel van zal voelen.

De ideale manier van sporten is een combinatie van krachttraining en cardio. Spieren zijn namelijk de ovens van het lichaam. Heb je meer spieren, dan zal je lichaam meer calorieën verbranden. Cardio is belangrijk om je hartslag omhoog te krijgen en wat extra calorieën te verbranden. Probeer daarom zeker 30 minuten per dag te bewegen. Fietsen, zwemmen, stevig doorwandelen of HIIT (High Intensity Interval Training) zoals bijvoorbeeld sprinten zijn allemaal manieren om calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren. Afhankelijk van de intensiteit zal je natuurlijk meer calorieën verbranden.
De voordelen gaan echter veel verder dan enkel gewicht kwijt te geraken en een betere conditie te verkrijgen. Je krijgt een betere bloedcirculatie, minder kans op hart- en vaatziektes en minder risico op botontkalking.

Na deze inspanningen heeft je lichaam heeft voldoende voedingsstoffen en rust nodig om weer aan te sterken.
Als je dit op een verkeerde manier aanpakt, kan het best zijn dat je spieren verzuren met stijfheid tot gevolg.
Sommige mensen denken wel eens dat stijfheid synoniem staat voor “een goede training”. Helaas is dit net het tegenovergestelde.
Ik kan je hierbij begeleiden om op een structurele en gezonde manier sport te beoefenen, zonder je lichaam te hard te belasten of uit te putten, om het daarna weer sterker op te bouwen.

  • Heb jij zin om je leven te veranderen en met sport te beginnen of doe je reeds aan sport en wil je je huidig schema een beetje nieuw leven in te blazen?
  • Zit je vast op een plateau en lijkt het alsof je maar geen spiermassa bij kan komen?
  • Heb je vaak blessures of vaak spierpijn/stijfheid na een training of een flinke rit met de fiets?

Voeding en sport liggen dichter bij elkaar dan de meeste denken!
Als je frequent aan sport doet en vaak blessures oploopt, kan het wel eens zijn dat je je lichaam niet de juiste voedingsstoffen geeft die het nodig heeft.
Ik bied je de mogelijkheid om met een personal trainer aan de slag te gaan die je motiveert, doelen opstelt en er voor te zorgen dat je deze bereikt! Contacteer mij voor een schema op maat waar zowel voeding als training centraal staan met een optimale recuperatie.

Fitclub tessenderlo
My New Fit Life